Merhaba!

Merhaba, bu sizlerle paylaştığım ilk yazı olacak. 1994 senesinden beri teknik konularda çalışıyorum ve 22 senede birçok konuda çok zorlandığım oldu. Ama zaten sistem yönetimi ya da kodlama gibi konular bu şekilde insanı geliştiriyor. Magento Teknik kuruluş olarak yeni olmasına rağmen, aslında her biri kendi alanında ciddi yol katetmiş bir ekipden oluşuyor. Benim yönetimimdeki ekibimiz son dönemlerde bir deyişle de “zorunluluk” haline gelen eticaret sistemleri üzerinde ciddi bilgi birikimi oluşturmuş durumdadır.

Bir e-ticaret sitesini ele aldığımızda, ya da sizler bir e-ticaret sitesinin URL sini girip siteyi gözden geçirdiğinizde ürün kategorileri, ürünler, şirket tanıtımı, iletişim formları vs görüyorsunuz. Aslında bir e-ticaret sistemi başlıca aşağıdaki parçalardan oluşuyor.

  • Web sitesinin barındırıldığı Hosting ortamı (Bu sunucu yönetimi anlamına geliyor- Tabi biraz gelişmiş e-ticaret siteleri için…)
  • E-ticaret sitesinin ana omurgasını oluşturan script ya da web sitesinin kodlaması. Bu şu demek siteniz, Magento, Woocommerce, OpenCart, Shopify, oscommerce, PrestaShop gibi dünyada kabul görmüş, sürekli geliştirilen ve yeni versiyonları çıkan profesyonel e-ticaret altyapıları ile yapılmış olabilir. Ya da Türkiye’de son 10 yılda geliştirilmiş İdeasoft, Tsoft, Ticimax gibi hazır lokal e-ticaret altyapıları olabilir. Ya da tamamen size özel olarak tasarlanmış ve geliştirilmiş bir eticaret yazılımınız olabilir.
  • E-ticaret sitenizi önyüzü, teması ya da müşterilerin gördüğü fare ile tıkladıkları tasarımı. Buna UI (user interface, Kullanıcı arayüzü) deniliyo genelde.
  • Ürünleriniz, servisleriniz, hizmetleriniz, firma bilgileriniz, iletişim bilgileriniz, ödeme ve kargo yöntemleriniz gibi site hazırlandıktan sonra gireceğiniz ve sitenizi LIVE yani canlı hale getireceğiniz ayarlar ve bilgi girişleri

İşte bir e-ticaret sitesi yukarıdaki 4 Temel bölümden oluşuyor.

Ve bu 4 bölümün hepsi AYRI AYRI detaylı, özenli, ayrıntılı ve dikkatli olarak düşünülmeli, yapılanmalı ve kullanıma alınmalıdır.

Bundan sonraki yazılarımda her alt bölümü çok daha detaylı irdeleyeceğim.

Şimdilik hepinize e-ticaret siteniz varsa bol satışlı günler yoksa ve yapmak istiyorsanız bol araştırmalı günler diliyorum. Bizi takip ederseniz sizlere en uygun çözümü ortaya koymak için her zaman hizmetinizde olacağız. Aramaktan ve soru sormaktan lütfen çekinmeyin. Sorularınızı yanıtlamak için çalışıyoruz…

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir